FAQ: Fotbollsresor, Formel 1, NHL, Tennis

Vad händer när vi bokat?
När vi har bokat upp alla delar och de har bekräftats av våra samarbetspartner får ni era resehandlingar skickade till er via e-post. Anmälningsavgift vid bokning av landarrangemang är 1500: -/person, vid inkl. flyg 3000: -/person. Inbetalning skall vara OLKA tillhanda senast 10 dagar efter bokning. Vid bokning av ev. flygresa erläggs denna kostnad direkt vid bokningstillfället. Slutbetalning oss tillhanda senast 30 dagar innan avresa.

Vad ingår i resehandlingarna?
Vid en paketresa innehåller resehandlingarna en bokningsbekräftelse, faktura/or, hotellvoucher samt ev. flygbevis.

Hur checkar vi in på hotellet?
Tillsammans med resehandlingarna får ni en voucher som fungerar som betalning till hotellet, vouchern lämnas till hotellet vid incheckning.

Ingår transfer vid bokning av fotbollspaket?
Nej.

Priset på biljetten är inte detsamma som vi betalat?
En del biljetter köper vi direkt från klubben och en del via samarbetspartners. Därför kan priserna variera.

Går det att själv boka på en väska på flyget?
Kontakta oss för att boka på väskor på flyget.

Går det att byta namn på resenär?
Ja, ofta går det att ändra namn mot en avgift, med undantag för vissa flygbolag. Kontakta oss för information så ni vet vad som gäller för just er resa.

Det finns inget OCR-nr på fakturan, vad skall jag ange vid betalningen?
Klicka i rutan ”meddelande” och ange fakturanummer vid betalning.

Kan man betala med kreditkort?
Vi erbjuder ej betalning med kreditkort. Detta för att hålla priset så lågt som möjligt för er som kund då vi annars måste höja priset pga. de avgifter som kortbolagen tar. På många banker kan man dock ta med sig fakturan och betala med sitt kort.

Hur vet jag om min betalning kommit fram?
Kvitto erhålles ej. Hör vi inte av oss är er betalning registrerad.

Erbjuder ni avbeställningsskydd?
Vi rekommenderar att teckna avbeställningsförsäkring av oss för att skydda er mot oförutsedda händelser såsom sjukdom eller dylikt. Vi samarbetar med SOLID Försäkringar och bifogar information vid utskick av offert. Avbeställningsskydd beställs samtidigt som bokningen görs. Se produktfaktablad inkl. för- och efterköpsinfo – avbeställningsvillkoren skickas till dig i samband med offertförfrågan.

Viktig information!
Matchdagen kan ändras med kort varsel. Det åligger kunden att kontrollera evenemangens eventuella ändringar av speldag och speltider. Matcherna kan komma att flyttas någon dag från utsatt matchdatum pga. Cupspel eller TV-sändningar. Därför rekommenderar vi er att förlänga er vistelse med en 3:e natt i de fall där det inte ingår en 3:e natt i paketresan. Vid helgmatcher rekommenderar vi er att åka fredag-måndag.
Vid bokning av resa fredag-söndag där en matchändring gör att kunden vid ett senare skede måste förlänga resan med en 3:e natt hjälper vi er att omboka resan, men kunden står själv för eventuella tilläggskostnader.

Vad är resegarantilagen och hur fungerar den?
Resegarantilagen skyddar resenärer som köpt en paketresa. Resegarantin innebär att de företag som arrangerar och säljer paketresor måste ställa säkerhet hos Kammarkollegiet. Om researrangören av någon anledning inte kan genomföra resan, t.ex. vid en konkurs, så används denna säkerhet till att ge ersättning åt drabbade resenärer. Resenärerna ansöker om ersättning hos Resegarantinämnden. Före köp av en paketresa kan du kontrollera hos Kammarkollegiet att researrangören ställt säkerhet enligt resegarantilagen.
Resegarantilagen (SFS 1972:204) avser att ekonomiskt skydda resenärer som beställt ett researrangemang/flygbiljett på en paketreseavgång i följande två fall: 1. En paketresa blir inställd före avresan från Sverige. 2. Hemtransport pga. ej fullföljd paketresa.

Vid frågor om hur resegarantilagen skyddar din resa kontakta:

Kammarkollegiet
Box 2218, 103 15 Stockholm
Tel: 08-700 08 00
Fax: 08-20 38 81.

OLKA Sportresor AB har ställt säkerhet hos kammarkollegiet för att skydda sina resenärer.