Följ med OLKA Sportresor på en yoga retreat till Toscana! Fly vardagsstressen och hitta lugnet och fokuset inför hösten med yoga och meditation under lärarledda sessioner. Möt dagen och solen när den går upp mellan de olivlundar och vinodlingar som omringar historiska Villa Buonvisi.

I samarbete med friskvårdsföretaget In Corde och Jenny Hedström arrangerar vi en resa till Italien där fokus ligger på välmående i all dess bemärkelse; yoga varvas med enastående kulinariska upplevelser och bubblande läcker dryck i fantastiska miljöer.

Förläng sommaren under sex dagar i september där yoga, avkoppling och gemytliga middagar avlöser varandra med pizzakvällar, bubbelaftnar och utflykt till den lokala orten Lucca. Mellan Florens och Pisa i Italien ligger Lucca där vi hittar en själslig oas där balans och harmoni har satt sin prägel på vardagslivet. Här bor du på en gård med anor från det italienska 1500-talet där du ges möjlighet att ägna tid och omsorg åt dig själv och ditt välbefinnande.

Vår yogainstruktör Jenny hjälper dig att finna fysisk och mental styrka i gröna omgivningar under den toscanska solen. Fokusera på ditt inre i omgivningar som tillåter dig att släppa tankarna på det yttre och hitta en plats i dig själv där du kan landa i både kropp och själ. En yogaresa kommer att fylla dig med en harmoni och energi som är få förunnat under höstens intåg.

Om Jenny

Jenny Hedström
Yogainstruktör och friskvårdsterapeut

Jenny lär ut en yoga som har sin grund i hathayogan - en yoga som är baserad på olika ställningar och rörelse. Hon anpassar alla sina klasser utefter gruppen och hämtar inspiration från mer dynamisk yoga som ashtangayogan och från mer terapeutisk yoga som yinyoga. Jenny värdesätter humorn och vikten av att yoga ska vara roligt och prestigelöst. När du yogar med Jenny får du möjlighet att landa i dig själv och lära känna både dig själv och din kropp. Vill du veta mer om Jenny? Läs mer här.

Så här kommer dina dagar att se ut:

Tisdag

Ankomstdag. När du anländer till gården kommer du att bjudas på charkbricka.

Onsdag

08.30: Morgonmeditation och introduktion till vår retreat
09.15: Frukost
13.00: Lunch på gården
17.00: Yoga
19.30: Historia kring gården med tillhörande italienskt bubbel i källaren
20.00: Middag på gården*

Torsdag

08.00: Morgonmeditation och Yoga
09.00: Frukost
13.00: Lunch på gården
16.30-18.00: Yoga och guidad avslappning
20.00: Middag på gården*

Fredag

08.00: Yoga
09.00: Frukost
10.00-15.00: Dagsutflykt till Lucca. I dag får du egentid utanför gården där du kan besöka sevärdheter, shoppa och äta lunch. Lokalbuss avgår till Lucca precis utanför villan.
19.30: Italienskt bubbel i trädgården
20.00: Middag på gården*

Lördag

08.00: Yoga
09.00: Frukost
13.00: Lunch på gården med efterföljande avslappning
17.00: Yoga
19.30: Italienskt bubbel i gårdsfoajén
20.00: Middag på gården*

Söndag

08.00: Yoga
09.00: Frukost
Hemresa. Transfer från Villa Buonvisi till flygplatsen.

*En av middagarna kommer att avnjutas som en pizzakväll där du får avnjuta stenugnsbakad pizza på äkta italienskt vis.

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att justeras.