Fotbollsresor till Tottenham Hotspur med OLKA Sportresor

En fotbollsresa till Tottenham i Premier League bjuder på någonting alldeles extra. På lagets nya hemmaarena Tottenham Hotspur Stadium i London bjuder Tottenham på ett underhållande och offensivt spel inför en ofta fullsatt arena. Lagets offensiva spel resulterar mer än ofta i målrika matcher och bidrar till en helt fantastisk stämning inne på arenan. Klubben har blossat upp och blivit ett av de bästa lagen i Premier League - ett lag att räkna med på fotbollsresan.

 


 

Boka fotbollsresa till Tottenham

Köp officiella Tottenham biljetter till samtliga matcher i Premier League genom OLKA Sportresor. Vi erbjuder flera biljettkategorier på nya Tottenham Hotspur Stadium inklusive Hospitality som exempelvis Travel Club Lounge. Hos oss kan ni välja att köpa enbart matchbiljett eller fotbollsresa med hotell & flyg.

Hittar du inte matchen eller biljetterna som du söker? Vi kan ha andra Tottenham Hotspurs biljetter och paket tillgängliga på vår systersajt Olkaexpress.se.

 

Om Tottenham Hotspur FC historia

Vid ett möte under en gatlampa i hörnet av Park Lane och Tottenham High Road bestämde sig några skolpojkar för att starta en fotbollsklubb. Året var 1882 och laget fick namnet Hotspur FC efter den förste Earlen av Northumberland, Harry Hotspur. Problemet var bara att det fanns två klubbar med snarlika namn: Hotspur FC och London Hotspur. Det var förvirrande, både för brevbärare som inte visste vems post som var vems och för fansen, därför beslutade klubben 1884 att byta namn till Tottenham Hotspur Football and Athletic Club.

1901 blev Tottenham det första och enda lag utanför Football League som lyckades vinna FA-cupen. Det gjode de inför en rekordpublik på Crystal Palace – 110 000 åskådare.

Första ligasegern kom 1951 och tio år senare gjorde Tottenham en historisk bravad när man som första klubb på 1900-talet vann The Double, dvs både ligan och FA-cupen. Även 1963 skrev Tottenham in sig i fotbollshistorien och blev den första brittiska klubb som vann en europeisk cuptitel. Det var Atletico Madrid som krossades med 5-1 i Rotterdam när Spurs erövrade Cupvinnarcupen.

UEFA-cupfinalen 1972 var en helengelsk uppgörelse. Efter att ha eliminerat Milan i semifinalen ställdes Spurs mot Wolves. Tottenham kopplade greppet genom att vinna bortamatchen med 2-1. Hemma på White Hart Lane räckte det sedan med 1-1 för att få höja bucklan.

Klubben tog sin andra UEFA-cuptitel 1984. Då hade man besegrat Anderlecht i efter en gastkramande straffdramatik hemma på White Heart Lane.

 

Tottenham Hotspur Stadium är Londons största klubbarena

Kapacitet: 62 850
Invigning: 3 april 2019 (2-0 vinst mot Crystal Palace)

2019 blev Tottenham med ny arena: Tottenham Hotspur Stadium. Tidigare spelade man på klassiska White Hart Lane som stod på samma plats.

Nya, moderna Tottenham Hotspur Arena, klassas av UEFA som en klass fyra och är Londons största arena för klubblag. Varje år är det en rad olika arrangemang på arenan bortsett från fotboll, som exempelvis NFL och konserter med världsartister!

HUR HITTAR JAG DIT?
Enklaste sättet att planera resan är att använda den utmärkta Journey Planner som finns på Tottenhams hemsida: www.tottenhamhotspur.com