VILLKOR VID KÖP AV PAKETRESA INKL. HOTELL & FLYG

Vid matchändring som medför att matchen spelas utanför bokade flyg- & hotelldatum gäller följande:

Om kund har bokat flyg & hotell med OLKA flyttar vi flyg- & hotelldatumen så att de passar nya matchdatumet. Observera att justering av flyg- & hotelldatum ej sker per automatik utan kund måste bekräfta de nya datumen till OLKA. Eventuell priskillnad på flyg & hotell pga nya datum står kund för (om ni inte tecknar OLKA’s ”försäkring mot matchflytt)”.

I sällsynta fall kan du riskera att matchdatumet flyttas och/eller reseperioden behöver justeras/ändras, då matchen/matcherna aldrig bestäms till 100%. Om detta sker kan du aldrig ångra köpet eller avboka (och få en återbetalning) eller byta mot en annan match. Bokade paket är ej avbokningsbara. Det finns möjlighet att teckna försäkring mot matchflytt. Försäkringen innebär att OLKA står för alla kostnader i samband med ändring/förlängning av vistelsen av hotell & flyg som bokats via OLKA.

Genom att bocka för godkänner du att du är medveten om denna ansvarsfriskrivning.

Namn som i pass
Tänk också på att skriva namn som i pass. Det är normalt sett inte möjligt att boka om eller ändra namn på flygbiljetterna utan extra kostnad och i de flesta fall är det heller inte möjligt att få någon återbetalning vid eventuell avbokning.

Rekommendation
Vår rekommendation vid bokning av fotbollsresa till England, Tyskland, Spanien, Frankrike, Portugal och Italien är att boka in fredag-måndag för helgmatcher då speldagen kan ändras fram till sista veckan. Vissa matcher kan också flyttas till fredag och måndag. Vi hjälper till att boka in extranätter om matchen flyttas. Merkostnad står kund för. Matcher mitt i veckan som är satta till tisdag eller onsdag kan spelas tisdag, onsdag eller torsdag. Vår rekommendation är att åka tisdag – fredag.

Incheckning
De flesta flygbolag erbjuder incheckning online. Vissa flygbolag tar ut en avgift om du inte checkat in online och istället checkar in på flygplatsen.
För incheckning online skriv in din flygbokningsreferens och ditt efternamn eller email. Online-incheckningen öppnar oftast 24 timmar och stänger 1 timme före avgången.
Om man vill boka sittplats eller extra bagage är det i första hand flygbolaget man ska vända sig till.
Det är ditt eget ansvar som resenär att vara på flygplatsen i god tid före avresa.
Du hittar information på flygbolagets egen hemsida för regler gällande din resa.

ID-handlingar
Det är ditt eget ansvar som resenär att försäkra dig om att du har de resehandlingar som är nödvändiga för resans genomförande såsom giltigt pass, nationellt ID-kort och visum. Passet måste vara giltigt under hela resans varaktighet. Många länder kräver dessutom att passet är giltigt minst sex månader efter hemresedatum.