Fotbollsresor till SS Lazio med OLKA Sportresor

SS Lazio är en klubb med gamla anor och har varit med i leken sedan år 1900 och har alltid varit med och konkurrerat i toppen av Serie A. Lazio är har något färre supportrar än lokalrivalen AS Roma, men väger upp med den allra mest hängivna skaran av fansen som fyller klassiska Curva Nord inne på Stadio Olympico. Anslut dig till fansen - boka fotbollsresan till Rom och upplev en stämning som du sent ska glömma.

 

 

Boka fotbollsresa till Lazio

Köp dina matchbiljetter till SS Lazio i Serie A hos OLKA Sportresor. Vi är experter på italiensk fotboll och förmedlar stora volymer av biljetter till italienska Serie A årligen. SS Lazio är inget undantag och här erbjuder vi flera olika officiella biljettalternativ på kortsida, långsida samt Hospitality inklusive mat & dryck. Hos oss köper ni enbart matchbiljetter eller komplett fotbollsresa med hotell & flyg.

Hittar du inte matchen eller biljetterna som du söker? Vi kan ha andra SS Lazio biljetter och paket tillgängliga på vår systersajt Olkaexpress.se.

 

Mer om SS Lazio

Società Sportiva Lazio föddes med det nya seklet och grundades 9 januari 1900 i stadsdelen Prati. Namnet Lazio valdes efter regionen då klubben eftersträvade ett större upptagningsområde än enbart Rom.

1927 försökte den fascistiska regimen slå samman alla Roms klubbar till en. Lazio vägrade dock och kvarstod som en oberoende klubb vid sidan av det nybildade AS Roma. Efter tre kortare sejourer i Serie B under sextio- och sjuttiotalen kom några framgångsrika säsonger. Med Tommaso Maestrelli som manager och Giorgio Chinaglia i anfallet var Lazio snubblande nära att vinna scudetton säsongen 1972/–73. Revanschen kom dock året därpå. För säkerhets skull säkrade Lazio nu ligasegern redan i näst sista omgången. Maestrelli är en av Italiens mest ansedda managers någonsin.

Åttiotalet var en mörk period i Lazios historia. Spelskandaler ledde till tvångsnedflyttning 1980 och poängavdrag 1986. Först efter ett dramatiskt kvalspel i Neapel mot Taranto och Campobasso lyckades Lazio undvika degradering till Serie C. Detta blev dock en vändpunkt för klubben och 1988 var Lazio tillbaka i serie A. När Sergio Cragnotti fyra år senare blev klubbens president inleddes också en ekonomisk storsatsning. Med spelare som Alessandro Nesta och Pavel Nedved blev Lazio ett stabilt topplag i Serie A.

När så Sven-Göran Eriksson tillsammans med Roberto Mancini anlände från Sampdoria var det dags för nya titlar. Först i raden var Coppa Italia 1998. Efter att ha blivit snuvade på titeln i sista matchen säsongen 1998-99 vann Lazio sin andra scudetto följande säsong. Och inte nog med detta – säsongen 1999-2000 bjöd på ”the Double” då också Coppa Italia erövrades av Lazio.

Under dessa år gjorde Lazio bra ifrån sig också internationellt. Seger 1999 i sista årgången av Cupvinnarcupen (Mallorca 2–1). Och som kronan på verket vann Lazio 1999 UEFA:s Supercup mot Manchester U med 1–0. 2004 vann de sin fjärde Coppa Italia. Managern Delio Rossi kom till Lazio 2005 och lyckades med små medel förvånansvärt väl. Trots poängavdrag klarade Lazio en tredjeplats i Serie A säsongen 2006-07. Och två år senare tog Rossi farväl med klubbens femte cuptitel.

Finalen av Coppa Italia 2013 var för första gången ett Derby della Capitale, dvs en match mot ärkerivalerna Roma. Som alltid avgjordes finalen på Stadio Olimpico och båda lagen hade alltså hemmaplan. Matchvinnare blev bosniern Senad Lulic som i den 71:a minuten gjorde finalens enda mål. Därmed kunde Lazio också säkra en plats i Europa League. Att det skedde på bekostnad av Roma gjorde ju inte saken sämre.

 

SS Lazio har Stadio Olimpico som hemmaplan

Arenan hette från första början Stadio dei Cipressi. Den var en del av Foro Italico, en gigantiskt sportkomplex som byggdes 1928-1938 och arkitekturen hade en klar inspiration av det klassiska Rom.

Hela anläggningen döptes i trettiotalets fascistiska Italien om till Foro Mussolini. Efter omfattande renoveringsarbete återinvigde man arenan 1953 med en fotbollsmatch mellan Italien och Ungern. Eftersom publikkapaciteten nu var 100 000 personer ändrade man namnet på arenan till Stadio dei Centomila.

Båda de stora lagen från Rom spelar sina hemmamatcher på Stadio Olimpico. Fansen har mutat in var sin del av arenan: Romas håller till i Curva Sud och Lazios i Curva Nord.

HUR HITTAR JAG DIT?

Tunnelbana:
Linje A (röd) till Ottaviano och sedan buss (linje 32) till Piazza della Farnesina. Eller samma linje till Flaminio och spårvagn (linje 2) till Piazza Mancini.