Fotbollsresor till Juventus med OLKA Sportresor

I norra Italien spelar Juventus på sin hemmaarena Juventus Stadium som invigdes år 2011 - en supermodern arena som tar emot 41 000 åskådare. Laget är historiskt sett det mest framgångsrika laget i Italien och ses som ett av de främsta i Europa. De tre stjärnorna på Juventus matchtröjor betyder att de har vunnit ligatiteln i Serie A mer än 30 gånger. Juventus är det enda laget i Italien med tre stjärnor, närmast efter ligger Inter och AC Milan med 18 segrar vardera.

 

 

Boka fotbollsresa till Juventus

Köp dina matchbiljetter till Juventus enkelt och smidigt genom oss. Vi tillhandahåller biljetter på både kort- och långsida samt Hospitality inklusive mat & dryck. Oavsett om du vill boka en fotbollsresa där flyg och boende ingår eller bara matchbiljetter så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Hittar du inte matchen eller biljetterna som du söker? Vi kan ha andra Juventus biljetter och paket tillgängliga på vår systersajt Olkaexpress.se.

 

Mer om "Den gamla damen"

Det sägs att Juventus ärorika historia började 1897 på en parkbänk vid Corso Re Umberto. Det var några skolpojkar som hade en idé om att starta en fotbollsklubb.

Klubbens formella grundande ägde rum i bröderna Canfaris verkstad. Den äldste deltagaren var då endast sjutton år och de andra hade inte ens fyllt femton. Till en början hade man väldiga problem med att enas om vad klubben skulle heta men till slut bestämde man sig för Sport Club Juventus. 1899 ändrade man namnet till Juventus Football Club.

Klubbens första match i den Italienska ligan spelades mot lokalkonkurrenten FC Torinese år 1900 och denna första match slutade med förlust för Juventus.

Det tog den unga klubben endast fem är att vinna sin första ligatitel. 1906 hände mycket tråkigt i klubben, då man inte bara förlorade sin ordförande utan man tappade också några av sina bästa spelare. Detta gjorde att klubben tappade fart och det var inte förrän efter första världskrigets slut som klubben började prestera ordentligt igen. Vad som senare följde genom åren är en enorm framgångssaga där klubben vunnit fler än 30 Scudettos, 9 Coppa Italia titlar, 2 Europacup/ Champions Leaguetitlar, 1 cupvinnarcuptitel och 3 UEFA-cup segrar.

Juventus kom tidigt att kallas för La Vecchia Signora - den gamla damen. La Signora var ett kärleksfullt smeknamn som klubbens supportrar använde. Juventus betyder ungdom men framåt mitten på trettiotalet började lagets spelare bli ganska så ålderstigna och fick då snabbt smeknamnet Den Gamla Damen.

 

Juventus Stadium är klubbens hemmaplan

Juventus var först av de italienska klubbarna att bygga och äga sin egen arena. Föregångaren till Juventus Stadium var Stadio Delle Alpi som stod färdig inför VM 1990.

Stadio Delle Alpi hade plats för 67 000 åskådare men tyvärr så var ofta arenan bara fylld till en tredjedel och hade löparbanor som gjorde att man satt långt från planen. Vi den cupmatch mot Sampdoria sattes ett sorgligt rekord, det var endast 237 åskådare på plats! 2003 tog klubben tag i detta och köpte Stadio Delle Alpi av de lokala myndigheterna. 2013 jämnades Stadio Delle Alpi med marken och man började bygga en ny arena, Juventus Stadium. Kapaciteten var nu mer rimliga 41 000 åskådare och nu sitter de som sitter längst ner endast 7,5 meter från planen.

I Juventus Stadium finns också ett stort shoppingcenter och ett mycket spektakulärt museum där man kan följa lagets stolta historia.

HUR HITTAR JAG DIT?
Tunnelbana:
Linje 1 (mot Fermi) från Porta Nova eller Porta Susa till Bernini. På matchdagar går en buss (linje 9) i skytteltrafik mellan Bernini och Juventus Stadium.