Fotbollsresor till FC Barcelona med OLKA Sportresor

Vi är stolta över att vara Auktoriserade återförsäljare av biljetter till FC Barcelona. Fotbollsresor till Barcelona är något alldeles extra och under FC Barcelonas hemmamatcher i La Liga kokar det på Europas största arena Camp Nou, där över 96 000 åskådare hejar fram ett av världens bästa fotbollslag. Här hittar du även Barcelona Mega Store vilket är en gigantisk butik där du kan köpa allt du önskar i artiklar för att stötta FC Barcelona. Pricka in det heta derbyt mot Espanyol och passa även på att ta en guidad rundtur runt Camp Nou under er resa!

 

Boka fotbollsresa till FC Barcelona

Köp dina matchbiljetter till FC Barcelona genom OLKA Sportresor. Vi är auktoriserade återförsäljare av biljetter till FC Barcelona på Camp Nou och förmedlar tusentals biljetter årligen. Vi erbjuder många olika typer av biljetter på både kortsida och långsida med möjlighet till Hospitality inkl. mat & dryck till alla FC Barcelonas matcher i La Liga. Till ”El Clasico”, årets match mot Real Madrid, gäller det att vara ute i god tid för att säkra sin matchbiljett eller kompletta fotbollsresa med hotell & flyg.

Hittar du inte matchen eller biljetterna som du söker? Vi kan ha andra FC Barcelona biljetter och paket tillgängliga på vår systersajt Olkaexpress.se.

 

Mer om FC Barcelonas historia

FC Barcelona bildades 29 november 1899, och är idag en av de mest framgångsrika idrottsföreningar i historien med över 400 officiella titlar och över hundra internationella titlar.

Klubben har deltagit vartenda år i den europeiska cupfotbollen sedan starten 1955. Man vann också proffsligan dess första säsong 1928/1929.

Den första riktiga storhetstiden inleddes i mitten av 1940-talet och varade fram till början av 1960-talet. Klubben vann ligan sju gånger perioden 1945-1960.

Under 1970-talet var den nederländska spelaren Johann Cruyff en stjärnspelare i FC Barcelona. Man vann ligan 1974 och besegrade Real med hela 5–0 i Madrid. 1979, 1982 och 1989 vann klubben Cupvinnarcupen. 1986 nådde man för andra gången finalen i Mästarcupen men förlorade efter straffsparksläggning mot rumänska Steaua Bukarest. Noterbart är att man i semifinalen mötte IFK Göteborg. IFK, med bland andra Torbjörn Nilsson i laget, besegrade mycket oväntat Barcelona med 3-0 på hemmaplan. ”Barca” vann emellertid returen på hemmaplan med samma siffror och gick till slut vidare efter straffsparksläggning.

1983 köpte klubben Diego Maradona för 50 miljoner kronor. 1984 sålde man tillbaka Maradona till Napoli.

Rivaliteten mellan FC Barcelona och Real Madrid är en av de mest infekterade klubbrivlaliteterna i världen och har spår långt bak i tiden. Matcherna mellan storlagen kallas El Classico.

 

Upplev mäktiga Camp Nou på fotbollsresan

Kapacitet: 99 354 sittplatser
Planyta: 105 x 68 m
Invigd: 24 september 1957

Efter att spanska inbördeskriget tagit slut började fotbollsintresset i Barcelona att ta fart. Sedan Franco tagit makten förbjöds allt katalanskt i ett försök att sudda bort den katalanska identiteten. Camp Nou som då var FC Barcelonas hemmaplan blev en naturlig mötesplats i Barcelona där den katalanska identiteten kunde leva vidare. Under Francos styre var Camp Nou den enda platsen i Barcelona det var säkert att prata katalanska utan att riskera långa fängelsestraff.

Publikrekordet för Camp Nou sattes i matchen mellan FC Barcelona och Juventus i kvartsfinalen av Europacupen 1986 när 120 000 åskådare släpptes in.

HUR HITTAR JAG DIT?
För att hitta till Camp Nou åker man tunnelbanan linje 5 som är den blå linjen. Man åker mot Cornella Centré och går av vid stationen Collblanc. Gå ut vid uppgång Travessa de les corts. Ta sen vänster uppför gatan Fransesc Layret tills den skär vägen Travessera de les corts, som ni följer åt höger. Efter ca 400 meter ser ni Camp Nou på vänster sida.

Från Centrala Barcelona tar det cirka 20 minuter med taxi.

RUNDTUR PÅ CAMP NOU
Öppettider:
Måndag - Lördag: 10.00 – 18:30
Söndag: 10:00 – 14:30
Matchdagar: Stängt

SUPPORTERSHOP
FC Barcelona Supporterashop ligger precis utanför Camp Nou och här hittar du allt från kaffemuggar till dörrmattor med emblemet på.

Öppettider: Måndag – lördag: 10.00 – 18.30
Söndag: 10.00 – 14.30
Matchdagar: 10:00 – 1 timma efter slutsignal.