Fotbollsresor till Crystal Palace med OLKA Sportresor

Styr fotbollsresan till London och se klubben som bildades av arbetarna vid The Crystal Palace 1905 spelar sina matcher på klassiska Selhurst Park. Arenan stod klar 1922 och designades av arkitekten Archibald Leitch som även designat Anfield, Highbury, White Hart Lane, Stamford Bridge och Old Trafford. Ta plats på The Holmesdale Stand där vi hittar de mest inbitna supportrarna - Holmesdale Fanatics. De ser till att det blir feststämning på varje match och gör fotbollsresan till Premier League ett minne för livet.

 

Boka fotbollsresa till Crystal Palace

Köp officiella Crystal Palace biljetter till samtliga matcher på Selhurst Park i Premier League genom OLKA Sportresor. Vi erbjuder matchbiljetter på långsidan samt Hospitality inklusive mat & dryck. Oavsett om du vill boka en fotbollsresa där flyg och boende ingår eller bara matchbiljetter så anpassar vi resan efter dina önskemål.

Hittar du inte matchen eller biljetterna som du söker? Vi kan ha andra Crystal Palace biljetter och paket tillgängliga på vår systersajt Olkaexpress.se.

 

Crystal Palace historia

Klubben bildades 1905 av arbetarna vid The Crystal Palace. Säsongen 1924 flyttade laget till Selhurst Park, vilket också är deras nuvarande arena. 1962 mötte de Real Madrid (vilket för övrigt var första gången någonsin som Real Madrid genomförde en träningsmatch i London). Crystal Palace pressade det mäktiga spanska laget och vann en hel del uppskattning för det. 1969 tog sig laget upp till högsta serien och skulle bli kvar där i fyra säsonger. Några år senare bytte laget också smeknamn till the Eagles och även klubbfärg till den nuvarande.

Under en tuff period tog sig Crystal Palace till semifinal i FA-cupen 1975/–76 efter segrar mot Leeds och Chelsea. Steve Coppell tog över som manager 1984, vilket blev starten på Crystal Palace bästa tid. Säsongen 1988/–89 var laget åter i högsta serien och 1989/–90 tog man sig till final i FA-cupen, där det krävdes omspel för att Manchester United skulle få lyfta bucklan. Säsongen därefter hamnade The Eagles trea i högsta serien, vilket är deras bästa placering hittills. Laget bestod av flertalet duktiga spelare, kanske främst anfallsparet Mark Bright och Ian Wright. Båda skulle lämna för Sheffield Wednesday och Arsenal. Ian Wright blev en legendar i The Gunners. Steve Coppell fick även det tveksamma nöjet att vara med om degradering till The Championship och så var hans saga all, vilket var synd eftersom han tagit Palace långt och byggt laget med stor kompetens.

Därefter har ekonomiska problem följt och laget har åkt upp och ned mellan Premier League och The Championship. Sett ur ett historiskt perspektiv så är de senaste decenniernas resultat inte så illa och nu är dessutom dess forne spelare Alan Pardew tillbaka som manager. Tony Pulis förvandlade The Eagles under säsongen 2013/–14 till ett svårspelat lag där en hel del motståndare gick på otäcka minor. Dessutom har Selhurst Park-publiken utvecklats till en av de allra ljudligaste och mest aktiva i ett allt tystare arenaklimat i Premier League. Pulis avgick dock strax innan starten på säsongen 2014/–15 och hans ersättare Neil Warnock lyckades inte bygga vidare. Alan Pardew tog över och gjorde en riktigt bra avslutning på säsongen.

Crystal Palace är ett av de mest spännande lag att följa på grund av deras ständiga kamp för att antingen undvika nedflyttning eller för deras uppflyttning mellan divisionerna.

Eftersom det är en Londonklubb är Crystal Palace involverade i ett antal lokala derbyn, främst över södra London. Deras mest framstående är med Brighton & Hove Albion och Millwall och en inte lika framstående med tidigare hyresgästerna Charlton.

 

Ett besök på Selhurst Park är ett måste på fotbollsresan

Arenan stod klar 1922 och designades av arkitekten Archibald Leitch. Leitch designade väldigt många fotbollsarenor runtom i Storbritannien. Han har bland annat designat Anfield, Highbury, White Hart Lane, Stamford Bridge och Old Trafford.

Selhurst Park har även varit hemmaplan för Charlton Athletic och Wimbledon FC under en period. Arenan har plats för 26 000 åskådare och på huduvläktaren The Holmesdale Stand hittar vi de mest inbitna supportrarna; the Holmesdale fanatics. De ser till att det blir feststämning på varje match.

HUR HITTAR JAG DIT?

Selhurst Park ligger i södra London ca 8 kilometer från stadskärnan. Det smidigaste sättet att ta sig till arenan är med tåg. Både Selhurst och Thornton Heat Station ligger på promenadavstånd (5-10 minuter) från arenan. Om du vill åka till någon av dessa stationer tar du ett tåg från antingen Victoria eller London Bridge och resan tar ca 30 minuter.