Fotbollsresor till Barcelona med OLKA Sportresor

Planera in en fotbollsresa till Barcelona, en världsstad som erbjuder det mesta. Här finns allt du kan önska: enastående kultur, shopping i massor, pittoresk arkitektur, sol och bad, livligt nattliv, fantastisk gastronomi och självklart FC Barcelona – ett av Europas bästa och populäraste lag gör upp om titeln i La Liga.

 

Kataloniens huvudstad, Barcelona!

Barcelona ligger i hjärtat av den spanska provinsen Katalonien och är svenskarnas mest populära resmål. Barcelona är en världstad som erbjuder det mesta – fantastisk kultur, pittoresk arkitektur, sol och bad, pulserande nattliv, fantastiskt gastronomi och förstås en av världens mest framgångsrika idrottsklubbar: FC Barcelona.

FC Barcelona är förresten inte bara världsledande inom fotboll, de är också världsledande inom basket och handboll.

Barcelona är en rik kultur- och nöjestad, och har varit en av Europas hetaste städer ända sedan 1992, när Barcelona stod värld för sommar-OS.

Invånarna i Barcelona är väldigt stolta över sitt katalanska ursprung, och många ser sig inte som spanjorer, utan som katalaner. Rivaliteten mellan Spanien och Katalonien, och framförallt Madrid och Barcelona, är stark och levande än idag.

Förutom shopping, nöjesliv och sevärdheter erbjuder Barcelonas omgivning på ett antal kända och smakrika vingårdar, så tveka inte att åka en bit utanför Barcelona och besök en sådan om du har möjlighet.

SEVÄRDHETER
Sagrada Família är en fantastisk kyrka som ritades av Gaudi, påbörjades 1882 och fortfarande än idag är under konstruktion. Det mesta av de ursprungliga ritningarna försvann under spanska inbördeskriget, varför man nu bygger efter gissningar. Det är inte helt okontroversiellt, eftersom många anser att Gaudís ursprungliga intentioner inte kan återskapas.

Museu Picasso, som ligger i ett borgarhus från 1500-talet, visar verk från Pablo Picassos tidiga år. Även Museu Nacional d’Art de Catalunya och Casa Batlló är värt ett besök för den kulturintresserade.

SHOPPING OCH NÖJE
Är du ute efter nöje på kvällen har Barcelona ett fantastiskt uteliv. Nere vid marina Puerto Olimpico hittar man en härlig bargata, precis vid småbåtshamnen där man kan avnjuta en kvällsdrink. Vill du dansa loss rekommenderas Razzmatazz som är en nattklubb som får den stelaste att skaka loss. För den spelsugna hittar man Casinot i Barcelona nere vid Porto Olympico.

I Barcelona finns det inga gränser för shopping, vilket bäst illustreras av att det finns fem kilometer långa shoppinggator i staden. Under tiden man handlar får man också chansen att se några av de mest kända landmärkena i centrum. Shoppingstråket tar dig bland annat förbi Columbus utkikstorn, La Rambla, La Pedrera, Casa Batlló, och Barri Gotic. Shoppingstråken som är att rekommendera är Port Vell, Barri Gótic, La Rambla, Pl. Catalunya, Eixample och Rambla Catalunya.

KOMMUNIKATIONER
Barcelonas flygplats heter El Prat (BCN) och ligger 12 km väster om staden. Från Barcelonas flygplats tar man sig enkelt in till de centrala delarna i Barcelona enkelt med buss och det är dom blåa linjerna märkta med A1 och dom går varje 10 min och går från flygplatsen till Plaça Catalunya.

Taxi in till Barcelona från flygplatsen kostar cirka €20–25 och tar 15 minuter. Tunnelbana är det enklaste kommunikationsalternativet eftersom Barcelona har ett brett och väl utbyggt tunnelbanesystem. Enkelresa med tunnelbanan kostar €2, Man kan köpa ett 5-dagarskort som kostar €19 och då kan man resa obegränsat.

Busstrafiken i Barcelona är också omfattande. Det finns ett drygt hundratal linjer bara i Barcelona stad och ytterligare ett hundratal linjer mellan Barcelona och förorterna.