Vår Covid-19 policy – boka tryggt med OLKA Sportresor

I dessa oroliga tider har vi valt att erbjuda mer generösa boknings- & ombokningsvillkor och skapat följande trygghetspolicy kring våra resor. Vi förstår att det finns många frågor och funderingar och vi försöker reda ut de flesta nedan.

Vad gäller för resor utanför Sverige?

Om ni har bokat en paketresa med OLKA utanför Sveriges gränser och något av nedan inträffar erhåller ni full återbetalning eller har möjlighet att flytta resan till ett annat datum. (Observera att ni vid avrådan/övriga hinder enligt nedan har rätt att avboka resan tidigast 14 dagar innan avresa, förutsatt att det då står klart att dessa alltjämt gäller vid tidpunkten för avresa.)

– UD avråder från resor till aktuellt land
– Aktuellt land stänger sina gränser för inresa
– Idrottsfaciliteterna ni har bokat stängs ner
– Karantän i aktuellt land omöjliggör syftet med resan
– Cupen/turneringen ställs in

I övrigt gäller våra ordinarie rese- & avbokningsvillkor.

Notera att det är resenärens ansvar att uppfylla de krav som gäller för inresa och vistelse i landet. Om landet ni ska resa in i ändrar inreseregler till att exempelvis kräva både Covid-pass och PCR-test är det resenärens ansvar att uppfylla kraven.

Vad gäller för resor inom Sverige?

Om ni har bokat ett träningsläger med OLKA inom Sveriges gränser kommer vi följa nationella lagar och restriktioner. Så länge det är tillåtet att resa så gäller våra ordinarie rese- och avbokningsvillkor (som ni har godkänt i samband med bokning).

Skulle situationen för resor inom Sverige förvärras vid den tidpunkten ni ska resa och regeringen utlyser ett nationellt rese-/träningsförbud gäller följande:

1. Om rese-/träningsförbud råder 21 dagar innan avresa kan kund välja att boka om sin resa till ett senare datum eller avboka resan kostnadsfritt och få alla pengarna tillbaka.

2. Om det inte föreligger någon nationell reseavrådan eller andra tvingande restriktioner som medför att resan inte kan genomföras i Sverige men ni ändå vill boka om resan kostnadsfritt till ett annat datum under 2022 är detta också möjligt. Den informationen behöver vi dock få till oss senast 45 dagar innan planerad avresa.

3. Om kund, trots att det inte föreligger några rese-/träningsförbud, väljer att avboka sin resa gäller våra normala avbokningsvillkor. Detta gäller även om kund inte vill avvakta besked gällande punkt 1 ovan (21 dagar).

I övrigt gäller våra ordinarie rese- & avbokningsvillkor.