Fotbollsresor till Liverpool

Det finns få saker som kan bräcka en fotbollsresa till Premier League i Liverpool. Här finns Anfield Road och Goodison Park som är hemmaarenor till stadens två stora fotbollslag; Liverpool FC och Everton FC. En resa till livliga Liverpool är ett säkert kort. Staden andas historia, men har en ungdomlig atmosfär och en mängd moderna turistattraktioner. Här är det lätt att känna sig som hemma. Denna mångsidiga, livliga och avspända stad får vem som helst att känna sig som hemma.

 

Mer om Liverpool – den fantastiska hamnstaden i nordvästra England!

Liverpool är en hamnstad i nordvästra England. Här finns ett arv av hamnteknologi och världshandel. I Liverpool tog även The Beatles sina första ackord och förändrade hela musikvärlden till det bättre. I Liverpool snackas väldigt mycket fotboll på gator och torg. Liverpool FC och Everton är stadens stoltheter. Liverpool var hamnstaden som var det engelska fönstret till Irland under stor del av 1500-talet och framåt. Av den anledningen byggdes också ett slott som stod klart några årtionden senare. I en storm 1560 förstördes hamnen. En ny hamn byggdes 1635. Den blev 1647 fri från hamnen i Chester, som den tidigare varit underordnad. Stadens utveckling började ta fart under Elisabet I:s regeringstid, då hon gav ett antal seglare från Liverpool rätt att ägna sig åt piratverksamhet. Från 1660-talet och framåt, det vill säga efter inbördeskrigets slut, tog handeln med Amerika fart på allvar, från 1700-talets början med triangelhandeln som inkomstbringande del. Omkring en fjärdedel av Liverpools fartyg deltog i slavhandeln.

SEVÄRDHETER
Liverpools sevärdheter erbjuder något för alla. Albert Dock är en av Storbritanniens mest populära turisattraktioner, och hem åt the Beatles Story, Tate Liverpool och Merseyside Maritime Museum . Men kronjuvelen bland Liverpools museer är det fantastiska Walker Art Gallery.

SHOPPING OCH NÖJE
Är du sugen på shopping i Liverpool ska du bege dig till shoppingcentret Liverpool One, där hittar du ungefär 160 affärer, biografer och över 20 barer och restauranger. ”The most famous club in the world” som The Cavern kallas, slog upp portarna på 10 Mathew street 1957 och The Beatles lirade där nästan 300 gånger. Klubben ligger nere i en källare och har två rejäla scener där man kan uppleva livemusik varje dag. För det mesta är det coverband som spelar Beatleslåtar. Är nattklubb mer din stil hittar Walkabout på 25 Fleet Street, med australiensiskt tema. Här är det sportbar på eftermiddagarna och på kvällen disco i två våningar med gungande dansgolv.